Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kaiserschmarrn
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bawareczka" data-source="post: 1182642" data-attributes="member: 23241"><p>przepisow jest wiele ja robie wg tego:</p><p></p><p>250g maki,</p><p>1/2 l mleka albo troche mniej zalezy od wilgotnosci maki,</p><p>60g cukru,</p><p>4 jajka,</p><p>sol, </p><p>rodzynki, </p><p>maslo do smazenia.</p><p></p><p>Make, zoltka cukier, sol i mleko wymieszac, dodac sporo rodzynek (nie wiem ile daje mniej niz jedna paczka ale dosc duzo) wymieszac. Ubic piane z bialek i delikatnie wmieszac w ciasto. Piec na rozgrzanym masle dosc grube placki. Gotowe placki szarpie sie na kawalki, normalnie robi sie to na patelni, ja sciagam, klade na deske i kroje nozem (moze to kulinarne przestepstwo ale tak jest szybciej). Podawac z kompotem ze sliwek.</p><p>A kompot ze sliwek to w sumie taki mus, gdzie jest malo wody a duzo owocow. </p><p>Czasami jak nie mamy kompotu sliwkowego to robimy kolejne przestepstwo kulinarne i jemy z musem jablkowym. </p><p></p><p>A danie jest Austriackie ale my mieszkamy na pograniczu i mamy wiele wspolnych potraw wiec i dolnobawarskie tez troche jest.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bawareczka, post: 1182642, member: 23241"] przepisow jest wiele ja robie wg tego: 250g maki, 1/2 l mleka albo troche mniej zalezy od wilgotnosci maki, 60g cukru, 4 jajka, sol, rodzynki, maslo do smazenia. Make, zoltka cukier, sol i mleko wymieszac, dodac sporo rodzynek (nie wiem ile daje mniej niz jedna paczka ale dosc duzo) wymieszac. Ubic piane z bialek i delikatnie wmieszac w ciasto. Piec na rozgrzanym masle dosc grube placki. Gotowe placki szarpie sie na kawalki, normalnie robi sie to na patelni, ja sciagam, klade na deske i kroje nozem (moze to kulinarne przestepstwo ale tak jest szybciej). Podawac z kompotem ze sliwek. A kompot ze sliwek to w sumie taki mus, gdzie jest malo wody a duzo owocow. Czasami jak nie mamy kompotu sliwkowego to robimy kolejne przestepstwo kulinarne i jemy z musem jablkowym. A danie jest Austriackie ale my mieszkamy na pograniczu i mamy wiele wspolnych potraw wiec i dolnobawarskie tez troche jest. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kaiserschmarrn
Top
Bottom