- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Kalafior opiekany w cieście naleśnikowym
250 ml mleka
170 g mąki
1 jajko
sól, pieprz
opcjonalnie połowa papryczki chilli
1.Z kalafiora oddzielamy różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez około 6-8 minut.
2.Robimy ciasto naleśnikowe, które przyprawiamy solą i pieprzem. Można także dodać drobno pokrojoną chilli.
Ciasto powinno być gęściejsze niż na naleśniki.
3.Ugotowane kalafiory zanurzamy w cieście naleśnikowym i smażyny na oleju, na złoty kolor obracając ze wszystkich stron.
ps1.Jeśli opiekamy brokuły to gotujemy je ok 4-5 minut.
ps2.Ilość ciasta wystarcza na pokrycie małego kalafiora.
ps3.Namiar,który warto zobaczyć : http://www.onet.tv/klip.html#5122977,c=3

250 ml mleka
170 g mąki
1 jajko
sól, pieprz
opcjonalnie połowa papryczki chilli
1.Z kalafiora oddzielamy różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez około 6-8 minut.
2.Robimy ciasto naleśnikowe, które przyprawiamy solą i pieprzem. Można także dodać drobno pokrojoną chilli.
Ciasto powinno być gęściejsze niż na naleśniki.
3.Ugotowane kalafiory zanurzamy w cieście naleśnikowym i smażyny na oleju, na złoty kolor obracając ze wszystkich stron.
ps1.Jeśli opiekamy brokuły to gotujemy je ok 4-5 minut.
ps2.Ilość ciasta wystarcza na pokrycie małego kalafiora.
ps3.Namiar,który warto zobaczyć : http://www.onet.tv/klip.html#5122977,c=3



Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: