Kalafiorowe Kilimandżaro
Bardzo prosta sałatka, która u gości kojarzy się z Kilimandżaro lub kopcem kreta
Polecam!!!
składniki
1 średni kalafior
1 opakowanie mrożonego groszku
15-20dag szynki
1/2 pęczka koperku
sos:
250 ml śmietany 18%
mały słoiczek majonezu "Babuni"
sól, pieprz
sposób przygotowania
Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Groszek również obgotować w osolonej wodzie. Na dużym talerzu ułożyć na środku kalafior, wokół usypać zielony groszek. Szynkę pokroić w słupki i ułożyć na groszku. Przygotować sos. W tym celu śmietanę wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Kalafior polać obficie sosem, posypać siekanym koperkiem. Smacznego!!!
Bardzo prosta sałatka, która u gości kojarzy się z Kilimandżaro lub kopcem kreta


składniki
1 średni kalafior
1 opakowanie mrożonego groszku
15-20dag szynki
1/2 pęczka koperku
sos:
250 ml śmietany 18%
mały słoiczek majonezu "Babuni"
sól, pieprz
sposób przygotowania
Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Groszek również obgotować w osolonej wodzie. Na dużym talerzu ułożyć na środku kalafior, wokół usypać zielony groszek. Szynkę pokroić w słupki i ułożyć na groszku. Przygotować sos. W tym celu śmietanę wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Kalafior polać obficie sosem, posypać siekanym koperkiem. Smacznego!!!