Kapuśniak na piwie

Baldrick

Member
Maj 5, 2005
1,571
0
0
Składniki:
0,5 litra rosołu (ja robię z kostek rosołowych)
0,5 litra piwa (najlepiej jakiś Bockbier lub porter)
250g kapusty kiszonej
100g boczku i kilka pokrojonych kiełbasek
1 cebula
kwaśna śmietana
przyprawy dla smaku (wg uznania)

Rosół zagotować z piwem, włożyć pokrojoną kapustę i gotować do zmięknięcia i dodać kiełbaski.
Boczek i cebulę przysmażyć na patelni i dodać do gara z zupą.
Przyprawić i na talerzu chlapnąć kleksa ze śmietany.


Przepis zaczerpnięty z książki "Piwo w kuchni i w aptece"
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy