- Maj 5, 2005
- 1,571
- 0
- 0
Składniki:
0,5 litra rosołu (ja robię z kostek rosołowych)
0,5 litra piwa (najlepiej jakiś Bockbier lub porter)
250g kapusty kiszonej
100g boczku i kilka pokrojonych kiełbasek
1 cebula
kwaśna śmietana
przyprawy dla smaku (wg uznania)
Rosół zagotować z piwem, włożyć pokrojoną kapustę i gotować do zmięknięcia i dodać kiełbaski.
Boczek i cebulę przysmażyć na patelni i dodać do gara z zupą.
Przyprawić i na talerzu chlapnąć kleksa ze śmietany.
Przepis zaczerpnięty z książki "Piwo w kuchni i w aptece"
0,5 litra rosołu (ja robię z kostek rosołowych)
0,5 litra piwa (najlepiej jakiś Bockbier lub porter)
250g kapusty kiszonej
100g boczku i kilka pokrojonych kiełbasek
1 cebula
kwaśna śmietana
przyprawy dla smaku (wg uznania)
Rosół zagotować z piwem, włożyć pokrojoną kapustę i gotować do zmięknięcia i dodać kiełbaski.
Boczek i cebulę przysmażyć na patelni i dodać do gara z zupą.
Przyprawić i na talerzu chlapnąć kleksa ze śmietany.
Przepis zaczerpnięty z książki "Piwo w kuchni i w aptece"