- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Kapuśniak z pulpetami
*kapusta kiszona
*1 łyżka masła
*1 marchew
*1 pietruszka
*1 cebula
*3-4 ziemniaki
*liść laurowy
*ziele angielskie(3)
*pieprz(5)
*kminek(1 łyżeczka)
*majeranek
*5 szklanek wody
*sól
*pulpety mięsne
--------------------
Kapustę kiszoną drobno pokroić(1 szklanka)
Marchew,pietruszkę,ziemniaki i cebulę-pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle.
Dodać kiszoną kapustę -chwilę razem podsmażyć.
Wlać 5 szklanek wody i włożyć przyprawy.
Gotować do miękkości warzyw.
Pod koniec gotowania zupy dołożyć pulpeciki mięsne.
Wsypać majeranek,doprawić do smaku.

*kapusta kiszona
*1 łyżka masła
*1 marchew
*1 pietruszka
*1 cebula
*3-4 ziemniaki
*liść laurowy
*ziele angielskie(3)
*pieprz(5)
*kminek(1 łyżeczka)
*majeranek
*5 szklanek wody
*sól
*pulpety mięsne
--------------------
Kapustę kiszoną drobno pokroić(1 szklanka)
Marchew,pietruszkę,ziemniaki i cebulę-pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle.
Dodać kiszoną kapustę -chwilę razem podsmażyć.
Wlać 5 szklanek wody i włożyć przyprawy.
Gotować do miękkości warzyw.
Pod koniec gotowania zupy dołożyć pulpeciki mięsne.
Wsypać majeranek,doprawić do smaku.