Kapuśniak z żeberkami

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0
ok. 1kg żeberek
sól
pieprz
papryka sproszkowana
4 pomidory
ok 0,5 kg kapusty kiszonej
20dkg boczku wędzonego
mała cebula
4 średnie ziemniaki
marchewka
pietruszka
ziele angielskie,
kminek
liść laurowy
żeberka podzielic, posolić, popieprzyć, poprószyć papryka i podsmażyć na rozgrzanej patelni na złoto. Przełożyć do sporego garnka i podlać wodą, gotować
marchewkę i pietruszkę(raczej małe) zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wrzucic do garnka, ziemniaki pokrojone w sporą kostkę również.Podgotować aż zmiękną. W tym czasie na patelni podsmażyć drobno pokrojony boczek i cebulę, przełożyć do garnka
Kapustę odcisnąć, jeśli zbyt kwaśna przepłukac, pokroić na drobno i wrzucić do zupy.Pomidory obrać ze skórki i w kostkę pokrojone przełożyć do garnka, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz , dosolić. Można wydobyć smak odrobiną maggi.
 

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
Ale dzisiaj kusisz kobieto
icon_rolleyes.gif
icon_razz.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Nie wiem czy robię akurat ten kapuśniak, ale go robię
gruebel_2.gif

zabraknie w nim żeberek, ale będzie odrobina boczku smażonego
icon_lol.gif

Uwielbiam kapuśniak pomidorowy
mniam.gif