Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Kapuśniak żydowski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 776483" data-attributes="member: 2980"><p>1 łyżka tłuszczu</p><p>1/2 kg łaty lub mostku wołowego ( u mnie były żeberka)</p><p>1 i 1/2 szklanki posiekanej cebuli</p><p>1 kg kiszonej kapusty </p><p>2, 1/2 litra wody</p><p>2 łyżeczki soli </p><p>1/2 łyżeczki pieprzu</p><p>1 1/2 szklanki ziemniaków pokrajanych w kostkę</p><p></p><p>1. Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć mięso, smażyć do zrumienienia z obu stron, przełożyć do garnka.</p><p>2. Cebulę wsypać na pozosatły tłuszcz na patelni, smażyć na złoty kolor, dodać do mięsa.</p><p>3. Wląć wodę do garnka, dodać kapustę, przyprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu 2 godziny.</p><p>4. Dodać ziemniaki, gotować dlasze 20 minut.</p><p>5. Zupę podawać z kawałkami mięsa.</p><p></p><p>Dałam dużo mniej kapusty w obawie, że dziecko jeść nie będzie, ale zjadło aż 3 talerze.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 776483, member: 2980"] 1 łyżka tłuszczu 1/2 kg łaty lub mostku wołowego ( u mnie były żeberka) 1 i 1/2 szklanki posiekanej cebuli 1 kg kiszonej kapusty 2, 1/2 litra wody 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 1/2 szklanki ziemniaków pokrajanych w kostkę 1. Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć mięso, smażyć do zrumienienia z obu stron, przełożyć do garnka. 2. Cebulę wsypać na pozosatły tłuszcz na patelni, smażyć na złoty kolor, dodać do mięsa. 3. Wląć wodę do garnka, dodać kapustę, przyprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu 2 godziny. 4. Dodać ziemniaki, gotować dlasze 20 minut. 5. Zupę podawać z kawałkami mięsa. Dałam dużo mniej kapusty w obawie, że dziecko jeść nie będzie, ale zjadło aż 3 talerze. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Kapuśniak żydowski
Top
Bottom