- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Kapusta bok choy duszona z cebulą, marchewką i rodzynkami
• kapusta bok choy 2 sztuki
• cebula 2 sztuki
• marchewka 1 sztuka
• rodzynki garść
• olej do podsmażenia
• sos sojowy do smaku
• sól do smaku
• chilli do smaku
1. Na niewielkiej ilości oleju podsmażam cebulę i pokrojoną w paski marchewkę.
2. Kapustę kroję wzdłuż na cztery części i kładę na podsmażonej cebuli z marchewką.
3. Posypuję rodzynkami, przyprawami, polewam sosem sojowym i niewielką ilością wody.
4. Przykrywam i duszę przez kilka minut (żeby kapusta była al dente).
5. Podaję z ryżem lub azjatyckim makaronem.
6. W ten sam sposób możecie przyrządzić kapustę pekińską.

• kapusta bok choy 2 sztuki
• cebula 2 sztuki
• marchewka 1 sztuka
• rodzynki garść
• olej do podsmażenia
• sos sojowy do smaku
• sól do smaku
• chilli do smaku
1. Na niewielkiej ilości oleju podsmażam cebulę i pokrojoną w paski marchewkę.
2. Kapustę kroję wzdłuż na cztery części i kładę na podsmażonej cebuli z marchewką.
3. Posypuję rodzynkami, przyprawami, polewam sosem sojowym i niewielką ilością wody.
4. Przykrywam i duszę przez kilka minut (żeby kapusta była al dente).
5. Podaję z ryżem lub azjatyckim makaronem.
6. W ten sam sposób możecie przyrządzić kapustę pekińską.