- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Główka kapusty
pęczek szczypiorku
pęczek koperku
ocet (lub sok cytrynowy), cukier, sól do smaku
zasmażka-łyżka tłuszczu, łyżka mąki ( ja robię na smalcu)
Kapustę poszatkować, zalać niewielką ilością wody i ugotować, dodając pod koniec pokrojony szczypiorek i część koperku (uważać żeby się nie rozgotowała). Można dodać do gotowania kostkę rosołową, vegetę czy inną przyprawę do zup, lub tylko sól. Doprawić do smaku cukrem i octem. Podprawić zasmażką, wsypać resztę koperku. Podawać na ciepło do drugiego dania.
pęczek szczypiorku
pęczek koperku
ocet (lub sok cytrynowy), cukier, sól do smaku
zasmażka-łyżka tłuszczu, łyżka mąki ( ja robię na smalcu)
Kapustę poszatkować, zalać niewielką ilością wody i ugotować, dodając pod koniec pokrojony szczypiorek i część koperku (uważać żeby się nie rozgotowała). Można dodać do gotowania kostkę rosołową, vegetę czy inną przyprawę do zup, lub tylko sól. Doprawić do smaku cukrem i octem. Podprawić zasmażką, wsypać resztę koperku. Podawać na ciepło do drugiego dania.
