- Paź 10, 2004
- 37,718
- 1
- 0
Niestety dokładnych proporcji ne podam, bo każdy lubi przyprawy (głównie ocet
) w innych proporcjach
kapusta biała
ocet
cukier
sól
pieprz
listek laurowy
ziele angielskie
Kapustę poszatkować, wypłukać, wrzucić do garnka i podgotować z listkiem i zielem (na średni garnek - nie wiem ile to litrow, daje 2 liscie i 2-3 ziela).
Jak kapusta jest dość miękka posolic, popieprzyć, wymieszać dać jej chwilę i dosypać cukier (ja dałam może z łyżeczkę) oraz dolać ocet - lałam na oko, myślę, ze ok 3 łyżki. Poddusić do miękkości.
Najsmaczniejsza na drugi dzień.
Lubię ją jeść na ciepło i na zimno.
Można podawać z ziemniakami, moja mama robi ją do kopytek
Smacznego


kapusta biała
ocet
cukier
sól
pieprz
listek laurowy
ziele angielskie
Kapustę poszatkować, wypłukać, wrzucić do garnka i podgotować z listkiem i zielem (na średni garnek - nie wiem ile to litrow, daje 2 liscie i 2-3 ziela).
Jak kapusta jest dość miękka posolic, popieprzyć, wymieszać dać jej chwilę i dosypać cukier (ja dałam może z łyżeczkę) oraz dolać ocet - lałam na oko, myślę, ze ok 3 łyżki. Poddusić do miękkości.
Najsmaczniejsza na drugi dzień.
Lubię ją jeść na ciepło i na zimno.
Można podawać z ziemniakami, moja mama robi ją do kopytek

Smacznego
