Kapusta w orzechowym sosie

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Kapusta w orzechowym sosie


kapusta_w_sosie_orzechowym.jpg


1 / 2 główki kapusty młodej kapusty (wagą koło 700-800 g)
3 łyżki mielonych migdałów
2 łyżki żółtych rodzynków bez pestek
1 łyżka oliwy
25 g masła
sól
(ja dodałam jeszcze odrobinę cukru-1 łyżeczka i sok z cytryny)

W patelni rozgrzać olej, dodać zmielone migdały. Jak tylko pojawi się orzechowy aromat, dodać rodzynki, zamieszać. Gotować na małym ogniu 2-3 minuty; rodzynki powinny się powiększyć.
Następnie włożyć do patelni naszatkowaną i trochę przygniecioną kapustę, wlać trochę gorącej wody (2-3 st. ł.). Zamieszać, nakryć pokrywką, gotować 7-10 minut, co chwilę mieszając. Kapusta powinna zostać trochę twardawa. Gotową kapustę posolić, zamieszać. Podawać gorącą.

http://www.gastronom.ru/recipe/17293/kapus...-orehovom-souse
 

Załączniki

  • kapusta_w_sosie_orzechowym.jpg
    kapusta_w_sosie_orzechowym.jpg
    81 KB · Wyświetleń: 2
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy