- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Kapusta z burakami
2kg kapusty
2 kg buraków
40 dkg cebuli
2 szklanki cukru
2 szklanki octu
2 łyżki soli
Kapustę poszatkować, surowe buraki zetrzeć na dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać i zostawić na 2 godziny.(wygnieść rękami,przemieszać,jeśli będzie mało soku można pozostawić do następnego dnia)
Włożyć do słoików i gotować 15-20 minut.

2kg kapusty
2 kg buraków
40 dkg cebuli
2 szklanki cukru
2 szklanki octu
2 łyżki soli
Kapustę poszatkować, surowe buraki zetrzeć na dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać i zostawić na 2 godziny.(wygnieść rękami,przemieszać,jeśli będzie mało soku można pozostawić do następnego dnia)
Włożyć do słoików i gotować 15-20 minut.