Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Kapusta z mięsem wędzonym po bośniacku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1339190" data-attributes="member: 421"><p><strong><span style="color: #483D8B"><span style="font-size: 26px">Kapusta z mięsem wędzonym po bośniacku</span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Przepis pochodzi z książki z przepisami narodów Jugosławii.</span></p><p></p><p>[ATTACH=full]76687[/ATTACH]</p><p></p><p>* 1 kg wędzonych wieprzowych żeberek</p><p>* 1 łyżka smalcu</p><p>* 1 cebula</p><p>* 2 główki słodkiej kapusty</p><p>* papryka w proszku</p><p>* sól</p><p></p><p>Żeberka opłukać,pokroić na kawałki i obsmażyć na smalcu.</p><p>Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę i ponownie podsmażyć.</p><p>Kapustę obrać z wierzchnich liści,opłukać,pokroić na ćwiartki i ułożyć w rondlu razem z mięsem.</p><p>Posolić,posypać papryką,przykryć i dusić na wolnym ogniu 2-3 godz.,podlewając od czasu do czasu letnią wodą.</p><p>W czasie duszenia nie mieszać,tylko potrząsać rondlem.</p><p>Potrawa ma być miękka,ale kapusta i mięso nie powinny się rozgotować.</p><p></p><p>Robiłam z innych proporcji,bo na 1 kg mięsa dałam 1 główkę kapusty i może dlatego potrawa była tłusta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1339190, member: 421"] [B][COLOR=#483D8B][SIZE=12]Kapusta z mięsem wędzonym po bośniacku[/SIZE][/COLOR][SIZE=12][/SIZE][/B] [SIZE=8]Przepis pochodzi z książki z przepisami narodów Jugosławii.[/SIZE] [ATTACH=full]76687[/ATTACH] * 1 kg wędzonych wieprzowych żeberek * 1 łyżka smalcu * 1 cebula * 2 główki słodkiej kapusty * papryka w proszku * sól Żeberka opłukać,pokroić na kawałki i obsmażyć na smalcu. Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę i ponownie podsmażyć. Kapustę obrać z wierzchnich liści,opłukać,pokroić na ćwiartki i ułożyć w rondlu razem z mięsem. Posolić,posypać papryką,przykryć i dusić na wolnym ogniu 2-3 godz.,podlewając od czasu do czasu letnią wodą. W czasie duszenia nie mieszać,tylko potrząsać rondlem. Potrawa ma być miękka,ale kapusta i mięso nie powinny się rozgotować. Robiłam z innych proporcji,bo na 1 kg mięsa dałam 1 główkę kapusty i może dlatego potrawa była tłusta. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Kapusta z mięsem wędzonym po bośniacku
Top
Bottom