janie @ 19 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=435767Prośba ogromna do Was, przede wszystkim do Tilly. Bedę miała jutro gości - kolacja na 10 osób. Nabyłam już 2-kilogramową karkówkę i mam problem. Wszystkie opisane powyżej były tak około kilograma. Moja waży 2 x tyle - więc co z czasem i temperaturą pieczenia, jak również z ilością soli, bo 2 kg to chyba lekka przesada ? Może 1 kg wystarczy? Boje się jakiegoś błędu, bo nie będzie czasu na ratowanie sytuacji innym daniem ...kurcze jak to sie mowi "juz po ptokach"nie subskrybuje for i to chyba moj blad bo nie zagladam wszedzie jak widac![]()
![]()
Mam nadzieje jani, ze kolacja wyszla Ci bardzo dobra... jesli chodzi o pytania to:
ja zawsze pieke na blasze piekarnikowej tej duzej...![]()
soli wcale nie trzeba tak duzo, a napewno nie trzeba jej podwajac![]()
temperatury bym nie podnosila![]()
a jesli chodzi o czas to wydluzylabym ...![]()
Jestem ciekawa jak Ci ta karkowka wyszla i czy gosciom smakowala![]()
Swoja droga to ja nigdy nie stosuje sie do przypisanego czasu... jesli widze, ze juz ma cos dosyc to wyciagam, jesli jest odwrotnie to trzymam dluzej... i to tak jest ze wszystkim u mnie w kuchni, bo przeciez piekarnik piekarnikowi nie rowny![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.