- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
80 dkg karkówki
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
3 większe cebule
puszka pomidorów
3 łyżki namoczonych rodzynek
2 duże łyżki miodu
olej 4 łyżki
sól,pieprz czarny,pieprz cayen
Mięso kroimy w plastry ,dodajemy zmiażdżony czosnek i zioła,
przykrywamy szczelnie i odstawiamy na noc do lodówki .Następnego dnia mięso przekładamy do naczynia i przykryte wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30 min.W tym czasie na patelni patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną dowolnie cebulę,po chwili dodajemy rodzynki,miód i sól.Gdy cebulka będzie miękka dodajemy pomidory z puszki,smażymy do zredukowania soku pomidorowego,i teraz dodajemy pieprz prawdziwy ,pieprz cayen ,ilości przypraw dobieramy indywidualnie .....
.Przygotowaną cebulę wykładamy na mięso i pieczemy jeszcze ok 40-50 min im dłużej tym mięsko jest bardziej rozpływające się w ustach ....
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
3 większe cebule
puszka pomidorów
3 łyżki namoczonych rodzynek
2 duże łyżki miodu
olej 4 łyżki
sól,pieprz czarny,pieprz cayen
Mięso kroimy w plastry ,dodajemy zmiażdżony czosnek i zioła,
przykrywamy szczelnie i odstawiamy na noc do lodówki .Następnego dnia mięso przekładamy do naczynia i przykryte wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30 min.W tym czasie na patelni patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną dowolnie cebulę,po chwili dodajemy rodzynki,miód i sól.Gdy cebulka będzie miękka dodajemy pomidory z puszki,smażymy do zredukowania soku pomidorowego,i teraz dodajemy pieprz prawdziwy ,pieprz cayen ,ilości przypraw dobieramy indywidualnie .....
.Przygotowaną cebulę wykładamy na mięso i pieczemy jeszcze ok 40-50 min im dłużej tym mięsko jest bardziej rozpływające się w ustach ....

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: