Składniki:
- 400-600 gr karkówki
- 150-200 gr cebuli
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 suszone grzyby
- 1 suszona śliwka
- oliwa z oliwek, przyprawy ( sól, pieprz, papryka)
Wykonanie:
- do naczynia włożyć cebule, czosnek, koncentrat, grzyby, śliwkę, wlać około 400 ml wody
- mięso pokroić na cienkie kotlety, przyprawione i posmarowane oliwą ułożyć na dolnej części Varomy, gotować na parze - czas ok 40 min, temp Varoma, obr pozycja soft
po uparowaniu zdjąć Varomę, nałożyć miarkę i zmiksować składniki na sos - czas 30 s, obr poz 7
- podawać z ziemniakami lub jarzynami gotowanymi na parze
Miało być karkówka po karkonosku, przepraszam za literówkę w tytule.
Tyle książka. Moje uwagi. Lepiej przygotować karkówkę dzień wcześniej, niech poleży w przyprawach przez noc. Smakuje wyśmienicie.
- 400-600 gr karkówki
- 150-200 gr cebuli
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 suszone grzyby
- 1 suszona śliwka
- oliwa z oliwek, przyprawy ( sól, pieprz, papryka)
Wykonanie:
- do naczynia włożyć cebule, czosnek, koncentrat, grzyby, śliwkę, wlać około 400 ml wody
- mięso pokroić na cienkie kotlety, przyprawione i posmarowane oliwą ułożyć na dolnej części Varomy, gotować na parze - czas ok 40 min, temp Varoma, obr pozycja soft
po uparowaniu zdjąć Varomę, nałożyć miarkę i zmiksować składniki na sos - czas 30 s, obr poz 7
- podawać z ziemniakami lub jarzynami gotowanymi na parze
Miało być karkówka po karkonosku, przepraszam za literówkę w tytule.
Tyle książka. Moje uwagi. Lepiej przygotować karkówkę dzień wcześniej, niech poleży w przyprawach przez noc. Smakuje wyśmienicie.
Ostatnią edycję dokonał moderator: