składniki
1 kg schabu karkowego
2 szkl piwa
1 kieliszek wódki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
łyzeczka kminku
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka ziaren pieprzu
kilka ziaren jałowca
sól, pieprz, papryka
sposób przygotowania
Piwo zagrzać z kminkiem, zielem angielskim, pieprzem i jałowcem. Przestudzić, dodać koncentrat, wódkę, po 0,5 łyżeczki soli i pieprzu.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry grubości ok. 2 cm. Delikatnie rozbić. Kotlety zalać marynatą, odstawić do lodówki na 24 godziny.
Mięso osuszyć z marynaty, ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec po 15 min. z każdej strony. Podawać od razu.
1 kg schabu karkowego
2 szkl piwa
1 kieliszek wódki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
łyzeczka kminku
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka ziaren pieprzu
kilka ziaren jałowca
sól, pieprz, papryka
sposób przygotowania
Piwo zagrzać z kminkiem, zielem angielskim, pieprzem i jałowcem. Przestudzić, dodać koncentrat, wódkę, po 0,5 łyżeczki soli i pieprzu.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry grubości ok. 2 cm. Delikatnie rozbić. Kotlety zalać marynatą, odstawić do lodówki na 24 godziny.
Mięso osuszyć z marynaty, ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec po 15 min. z każdej strony. Podawać od razu.