Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkówka w piwnej marynacie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yenulka" data-source="post: 108460" data-attributes="member: 189"><p>składniki</p><p>1 kg schabu karkowego</p><p>2 szkl piwa</p><p>1 kieliszek wódki</p><p>1 łyżka koncentratu pomidorowego</p><p>łyzeczka kminku</p><p>kilka ziaren ziela angielskiego</p><p>kilka ziaren pieprzu</p><p>kilka ziaren jałowca</p><p>sól, pieprz, papryka</p><p></p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Piwo zagrzać z kminkiem, zielem angielskim, pieprzem i jałowcem. Przestudzić, dodać koncentrat, wódkę, po 0,5 łyżeczki soli i pieprzu.</p><p></p><p>Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry grubości ok. 2 cm. Delikatnie rozbić. Kotlety zalać marynatą, odstawić do lodówki na 24 godziny.</p><p></p><p>Mięso osuszyć z marynaty, ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec po 15 min. z każdej strony. Podawać od razu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yenulka, post: 108460, member: 189"] składniki 1 kg schabu karkowego 2 szkl piwa 1 kieliszek wódki 1 łyżka koncentratu pomidorowego łyzeczka kminku kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu kilka ziaren jałowca sól, pieprz, papryka sposób przygotowania Piwo zagrzać z kminkiem, zielem angielskim, pieprzem i jałowcem. Przestudzić, dodać koncentrat, wódkę, po 0,5 łyżeczki soli i pieprzu. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry grubości ok. 2 cm. Delikatnie rozbić. Kotlety zalać marynatą, odstawić do lodówki na 24 godziny. Mięso osuszyć z marynaty, ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec po 15 min. z każdej strony. Podawać od razu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkówka w piwnej marynacie
Top
Bottom