Poleciła mi koleżanka, wypróbowałam i mi smakuje, mojej rodzinie też.
Składniki:
ładny kawałek karkówki chudej, lub szynki około 1 kg
pieczarki 40 dag
cebule 3 sztuki
żurawiny suszone 1 paczka 10 dag
śmietana 30% w kartoniku 1/2 l
mięso pokroić w plastry (nie za duże) lekko zbić przyprawić solą, pieprzem, ziołami, jakie lubimy,lekko skropić oliwą i wstawić na kilka godzin do lodówki (II wariant:można też posypać przyprawą grilową z Lidla),
kolejno posmażyć: pieczarki w plasterkach, cebulę w piórkach, mięso
układać w naczyniu żaroodpornym warstwami kolejno:
mięso, cebula, pieczaki, żurawiny suszone aż do wyczerpania składników
zalać śmietaną i zpiekać w piekarniku 200 st. około 1 godziny, aż mięso będzie miękkie.

Składniki:
ładny kawałek karkówki chudej, lub szynki około 1 kg
pieczarki 40 dag
cebule 3 sztuki
żurawiny suszone 1 paczka 10 dag
śmietana 30% w kartoniku 1/2 l
mięso pokroić w plastry (nie za duże) lekko zbić przyprawić solą, pieprzem, ziołami, jakie lubimy,lekko skropić oliwą i wstawić na kilka godzin do lodówki (II wariant:można też posypać przyprawą grilową z Lidla),
kolejno posmażyć: pieczarki w plasterkach, cebulę w piórkach, mięso
układać w naczyniu żaroodpornym warstwami kolejno:
mięso, cebula, pieczaki, żurawiny suszone aż do wyczerpania składników
zalać śmietaną i zpiekać w piekarniku 200 st. około 1 godziny, aż mięso będzie miękkie.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: