Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Karmelizowane śliwki w rumie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 1539686" data-attributes="member: 1443"><p>Przepis znalazłam tutaj:</p><p><a href="http://tocokocham.com/ksiazka-kucharska/40-slodka-wyspa/679-karmelizowane-sliwki-w-rumie-z-lodami" target="_blank">http://tocokocham.com/ksiazka-kucharska/40...-rumie-z-lodami</a></p><p></p><p>W oryginale podane są z lodami, ja jednak przygotowałam je do sałatki z chipsami z szynki i grana padano (bo niestety nie dostałam roladki koziej, a ona tutaj pasowałaby idealnie).</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>500g śliwek bez pestek</p><p>1 łyżka masła</p><p>3 łyżki cukru brązowego</p><p>50 ml białego rumu</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Rozpuścić masło, dodać cukier i gotować, aż się skarmelizuje. Wrzucić połówki śliwek, dokładnie wymieszać. Wlać na powierzchnię śliwek rum i podpalić. Potrząsając patelnią odczekać, aż się alkohol wypali.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 1539686, member: 1443"] Przepis znalazłam tutaj: [URL="http://tocokocham.com/ksiazka-kucharska/40-slodka-wyspa/679-karmelizowane-sliwki-w-rumie-z-lodami"]http://tocokocham.com/ksiazka-kucharska/40...-rumie-z-lodami[/URL] W oryginale podane są z lodami, ja jednak przygotowałam je do sałatki z chipsami z szynki i grana padano (bo niestety nie dostałam roladki koziej, a ona tutaj pasowałaby idealnie). [B]Składniki:[/B] 500g śliwek bez pestek 1 łyżka masła 3 łyżki cukru brązowego 50 ml białego rumu [B]Wykonanie:[/B] Rozpuścić masło, dodać cukier i gotować, aż się skarmelizuje. Wrzucić połówki śliwek, dokładnie wymieszać. Wlać na powierzchnię śliwek rum i podpalić. Potrząsając patelnią odczekać, aż się alkohol wypali. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Karmelizowane śliwki w rumie
Top
Bottom