Kasza jaglana na śniadania, obiady, podwieczorki...

Cynamon

Member
Lut 5, 2009
779
0
0
Zdjęcia wspaniałe, narobiły mi smaka.
Muszę tylko zorientować się we właściwościach, kaloriach itp.
icon_smile.gif
 

eledand

Member
Kwi 17, 2009
218
0
0
Lud_ @ 8 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=725720A ja raczej nie... to znaczy, raz próbowałam i nie smakowało mi. Ale może z przepisu gotowania kaszy Sylwii wychodzi coś smaczniejszego... W sumie to mam jeszcze całą paczkę jaglanki, więc będę eksperymentować ;)
Hallo, popieram Ciebie w 1oo%.Mnie to też nie może przez gardło przejść.
Inaczej z kaszą perłową,tą to mogę jeść prawie dziennie.
mniam.gif
 

inga_xx

Member
Maj 19, 2007
1,500
0
0
zjadlam na pozna kolacje, bo nic innego nie mialam. z rzadkim dzemem jagodowym. pyszna
mniam.gif


wogole jaglana to moj ulubiony rodzaj kaszy. u mnie w domu funkcjonuje pod nazwa jagly i je sie ja na Wigilie z rodzynkami lub z wisniami w syropie i bita smietana dla chetnych. im wiecej sie zje, tym wiecej bedzie sie miec kasy w nadchodzacym roku
icon_smile.gif
 

camillo

Member
Paź 12, 2009
2
0
0
Czy ktoś ze znakomitych przedmówców ma przepisy na kaszę jaglaną - ale nie na słodko?
Na razie spróbowałem dodać do zupy pomidorowej zamiast ryżu - jest świetna.
 

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
camillo, jeśli wolisz wytrawny smak kaszy jaglanej to spróbuj ugotować ją tak:
do dwóch szklanek wrzątku (w jednym garnku
icon_smile.gif
) wrzuć pół kostki rosołowej, pomieszaj do rozpuszczenia i wsyp 1 szklankę wypłukanej kaszy. Gotuj na średnim ogniu około 20-25 minut, potem włóż na pół godziny pod kołdrę.
Możesz podawać do dowolnych dodatków typu kotlety (i mięsne i jarskie), surówki.
Smacznego:)