Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kasza jaglana z zielonym groszkiem, szparagami i kozim serem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gruszka_pietruszka" data-source="post: 1527467" data-attributes="member: 38586"><p>składniki na dwie porcje:</p><p></p><p>10 dkg kaszy jaglanej</p><p>10 dkg zielonego groszku mrożonego bądź świeżego</p><p>6 zielonych szparagów</p><p>2 większe ząbki czosnku</p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p>1 łyżka soku z cytryny</p><p>60g koziego sera białego</p><p>świeża bazylia</p><p></p><p>Kaszę przepłukać zimną wodą, a potem wrzątkiem. Zalać 300ml wrzątku i gotować pod przykryciem, na małym ogniu do momentu kiedy wchłonie całą wodę (13-14 minut). Warto co jakiś czas zajrzeć pod pokrywkę i zamieszać aby kasza się nie przypaliła. W osobnym garnku zagotować posoloną wodę. Wrzucić na wrzątek groszek. Szparagi umyć, odłamać końcówki i pokroić na 3 części. Po 4 minutach dorzucić do dotującego się droszku szparagi i gotować wszystko razem jeszcze 5 minut. Czosnk obrać i drobno pokroić, podsmażyć przez chwilę na oliwie, dodać kaszę oraz odcedzone warzywa doprawić pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać i od razu podawać. Na talerzach posypać świeżą bazylią i serem pokruszonym w palcach.</p><p></p><p>oryginalny przepis jest <a href="http://www.kulinarnawyspa.pl/przepis/kasza-jaglana-ze-szparagami-groszkiem-i-kozim-serem/" target="_blank">tutaj</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gruszka_pietruszka, post: 1527467, member: 38586"] składniki na dwie porcje: 10 dkg kaszy jaglanej 10 dkg zielonego groszku mrożonego bądź świeżego 6 zielonych szparagów 2 większe ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 60g koziego sera białego świeża bazylia Kaszę przepłukać zimną wodą, a potem wrzątkiem. Zalać 300ml wrzątku i gotować pod przykryciem, na małym ogniu do momentu kiedy wchłonie całą wodę (13-14 minut). Warto co jakiś czas zajrzeć pod pokrywkę i zamieszać aby kasza się nie przypaliła. W osobnym garnku zagotować posoloną wodę. Wrzucić na wrzątek groszek. Szparagi umyć, odłamać końcówki i pokroić na 3 części. Po 4 minutach dorzucić do dotującego się droszku szparagi i gotować wszystko razem jeszcze 5 minut. Czosnk obrać i drobno pokroić, podsmażyć przez chwilę na oliwie, dodać kaszę oraz odcedzone warzywa doprawić pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać i od razu podawać. Na talerzach posypać świeżą bazylią i serem pokruszonym w palcach. oryginalny przepis jest [URL="http://www.kulinarnawyspa.pl/przepis/kasza-jaglana-ze-szparagami-groszkiem-i-kozim-serem/"]tutaj[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kasza jaglana z zielonym groszkiem, szparagami i kozim serem
Top
Bottom