- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Kasza perłowa z ziemniakami.
http://lapundrik.livejournal.com/25032.html
Kasza perłowa-1 szklanka(Pęczak)
woda -2 szklanki
cebula -2 sztuki(250 g)
ziemniaki - 2 sztuki(250 g)
sól,pieprz
oliwa -15 ml (dałam masło)
Kaszę przepłukać ,zalać wodą na kilka godzin,najlepiej na noc.
Wodę odlać,zalać kaszę dwoma szklankami czystej wody,posolić i gotować około godziny na niewielkim ogniu.
Cebule drobno posiekać,obsmażyć na oleju do złocistego koloru,dodać starte na dużych oczkach ziemniaki,mieszając smażyć razem z cebulą.
Dodać gotową kaszę,popieprzyć do smaku i gotować jeszcze 5-10 minut.
http://lapundrik.livejournal.com/25032.html

Kasza perłowa-1 szklanka(Pęczak)
woda -2 szklanki
cebula -2 sztuki(250 g)
ziemniaki - 2 sztuki(250 g)
sól,pieprz
oliwa -15 ml (dałam masło)
Kaszę przepłukać ,zalać wodą na kilka godzin,najlepiej na noc.
Wodę odlać,zalać kaszę dwoma szklankami czystej wody,posolić i gotować około godziny na niewielkim ogniu.
Cebule drobno posiekać,obsmażyć na oleju do złocistego koloru,dodać starte na dużych oczkach ziemniaki,mieszając smażyć razem z cebulą.
Dodać gotową kaszę,popieprzyć do smaku i gotować jeszcze 5-10 minut.