1/2 szkl. kaszy jęczmiennej pęczak lub innej, 2 cebule, jaj tyle ile osób będzie jadło tę potrawę, ser żółty do posypania
Kaszę ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Cebule posiekać i zeszklić. Dodać do ugotowanej i przestudzonej kaszy. Wymieszać. Doprawić "masę" solą i pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia uprzednio wysmarowanego tłuszczem. Zrobić w środku wgłębienie i wbić surowe jaja. Posypać z wierzchu startym żółtym serem. Zapiec w gorącym piekarniku, do momentu aż jaja się zetną a ser się lekko zarumieni
Podawać z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty pekińskiej z paroma kroplami oliwy.
Kaszę ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Cebule posiekać i zeszklić. Dodać do ugotowanej i przestudzonej kaszy. Wymieszać. Doprawić "masę" solą i pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia uprzednio wysmarowanego tłuszczem. Zrobić w środku wgłębienie i wbić surowe jaja. Posypać z wierzchu startym żółtym serem. Zapiec w gorącym piekarniku, do momentu aż jaja się zetną a ser się lekko zarumieni
Podawać z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty pekińskiej z paroma kroplami oliwy.