Kasza zapiekana z jajami

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
1/2 szkl. kaszy jęczmiennej pęczak lub innej, 2 cebule, jaj tyle ile osób będzie jadło tę potrawę, ser żółty do posypania

Kaszę ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Cebule posiekać i zeszklić. Dodać do ugotowanej i przestudzonej kaszy. Wymieszać. Doprawić "masę" solą i pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia uprzednio wysmarowanego tłuszczem. Zrobić w środku wgłębienie i wbić surowe jaja. Posypać z wierzchu startym żółtym serem. Zapiec w gorącym piekarniku, do momentu aż jaja się zetną a ser się lekko zarumieni

Podawać z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty pekińskiej z paroma kroplami oliwy.

 

katarzynka

Member
Wrz 13, 2004
1,003
0
0
zrobilam. z sosem grzybowym i buraczkami, a do tego kefir.
bardzo smaczne
icon_smile.gif