Ilona @ 25 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=720798To ja z tą folią wyskoczyłamMysłałam, ze to tlko o wyciągniecie lepsze chodzi![]()
Bo wydawało się to zupełnie logiczne![]()
Mała_Mi @ 25 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=720953a gdyby dodać trochę żelatyny? będzie sztywniejsze i można będzie dać folię
Pewnie tak, ale dla mnie największym atutem tych serniczków było to, że nie potrzebują żelatyny, której nie mogę używać.
Ilona @ 25 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=720954i tak doszlismy, ze moja winaNie przypominam sobie, żeby ktoś doszedł do takiego wniosku![]()
![]()
Eve.eire @ 9 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=871816Mozna folie zastosowac. Wlasnorecznie przetestowalam. Trzeba tylko dokladnie zlepic folie do dna naczynka, zeby masa miala ksztalt naczynia a nie taki jaki folia mu nada.Czyli ten rok temu to ja coś spieprz... popsułam. Tylko nie wiem co, bo trzymałam się przepisu. Całkiem być może, że w najbliższej przyszłości spróbuję jeszcze raz (ale z gazą), tym bardziej że festiwal deserów blisko![]()
![]()
Lud_ @ 9 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=872042Czyli ten rok temu to ja coś spieprz... popsułam. Tylko nie wiem co, bo trzymałam się przepisu. Całkiem być może, że w najbliższej przyszłości spróbuję jeszcze raz (ale z gazą), tym bardziej że festiwal deserów blisko![]()
Ja nie tak dawno robiłam, też z tego przepisu dokładnie z tej samej książki.
Pierwsze danie, które na podstawie przepisu z 'Dań słodkich" mi sie nie udało. Serniczki też nie zastygły pomimo długasnego siedzenia w lodówce.
Wyjadaliśmy łyżeczką z formy muffinkowej![]()
Eve.eire @ 10 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=872236A jakiego serka uzylyscie?Twarogu. Własnręcznie mielonego.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.