Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kawowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1212102" data-attributes="member: 5092"><p>Upiekłam i jestem zachwycona. Biszkopt koniec końców wylądował w tortownicy 30 cm i bardzo dobrze, bo urósł równo z brzegiem i nie opadł wcale. Teraz się zastanawiam, jak upiec taki jasny, czym zastąpić kawę. </p><p>Niestety, ciasto upiekłam dopiero wczoraj pod wieczór i po szybkim wystudzeniu przekroiłam na 3 plastry. Gdyby ciasto poczekało przez noc, zapewne dałoby się ładniej pokroić ale i tak jest dobrze.</p><p>Krem w tej sytuacji zrobiłam z podwójnej ilości a na koniec dodałam kieliszek likieru kawowego z tego przepisu: <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=17428" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=17428</a></p><p>Bardzo to dobrze zrobiło kremowi i całemu tortowi.</p><p>Kawę rozpuszczalną dodałam do gorącego budyniu, natychmiast po zdjęciu z gazu, a masło z budyniem zmiksowałam dopiero wtedy, gdy budyń całkowicie wystygł. </p><p>Mam jakieś problemy z zamieszczaniem zdjęć i nie mogę Wam pokazać ale będę się starać .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1212102, member: 5092"] Upiekłam i jestem zachwycona. Biszkopt koniec końców wylądował w tortownicy 30 cm i bardzo dobrze, bo urósł równo z brzegiem i nie opadł wcale. Teraz się zastanawiam, jak upiec taki jasny, czym zastąpić kawę. Niestety, ciasto upiekłam dopiero wczoraj pod wieczór i po szybkim wystudzeniu przekroiłam na 3 plastry. Gdyby ciasto poczekało przez noc, zapewne dałoby się ładniej pokroić ale i tak jest dobrze. Krem w tej sytuacji zrobiłam z podwójnej ilości a na koniec dodałam kieliszek likieru kawowego z tego przepisu: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=17428"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=17428[/URL] Bardzo to dobrze zrobiło kremowi i całemu tortowi. Kawę rozpuszczalną dodałam do gorącego budyniu, natychmiast po zdjęciu z gazu, a masło z budyniem zmiksowałam dopiero wtedy, gdy budyń całkowicie wystygł. Mam jakieś problemy z zamieszczaniem zdjęć i nie mogę Wam pokazać ale będę się starać . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kawowiec
Top
Bottom