Swieze nie wiem, czy sie dobrze zmieli. I podsmazac/zeszklic?
W oryginale sa cebula i czosnek w proszku (puder pisza). Tu sa suszone i albo w platkach albo w proszku, moze u siebie tez cos znajdziesz. Cebuli to nie widzialam, ale granulowanego czosnku tez nie lubie.
Mi, przeciez Ty "ulepszylas"dalas cebule i czosnek granulowane, ktore rzeczywiscie nie sa najlepsze, a w przepisie sa w proszku.![]()
Tu maja cebule w proszku http://www.santamaria.pl/horeca_produkty/p...EBULA-W-PROSZKU to i czosnek powinien byc. A Malgosia siedzi za granica to tym bardziej moze poszukac w sklapach.
kermidt @ 16 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1421163poszukaj suszonych cebuli i czosnkuJa znalazłam, ale przezornie zapytałam skąd są i mam juz odpowiedź: z Chin. To ja dziękuję bardzo. Myślę, że chiński mielony czosnek jest tak samo kiepski jak też chiński świeży.
Kermidt, pewnie u Ciebie są te suszone przyprawy innego pochodzenia i lepszej jakości. U nas myślę, ze czy mielony czy granulowany to ich jakość będzie podobna.
Nie bedzie bezplciowy i bez zapachu?
Osobiscie najbardziej lubie heinz'a. Ze 2 butelki na rok potrzebuje. Ale jak uzywam w potrawie pieczonej czy gotowanej wieksza ilosc to robie szybka wersje domowa.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.