Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kefirowe placuszki.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="choco" data-source="post: 61126" data-attributes="member: 53"><p>Najlepsze z jagodami albo truskawkami.</p><p></p><p>2 szklanki kefiru</p><p>2 jajka</p><p>1,5 szklanki mąki</p><p>szczypta soli</p><p>olej do smażenia</p><p></p><p>Jajka dobrze wymieszać z kefirem, dodać przesianą mąkę i szczyptę soli. Wymieszać. Powinno powstać gęste ciasto, jak bardzo, bardzo gęsta śmietana.</p><p>Odstawić na 20 minut.</p><p>Na patelni rozgrzać olej i łyżką do zupy nakładać placuszki, smażyć na złoto.</p><p></p><p>Trzeba uważać, żeby olej nie był zbyt gorący, bo wtedy placuszki szybka usmażą się od spodu a na górze będą surowe i ciężko będzie je odwrócić.</p><p>Lepiej jest formować małe, okrągłe placuszki zamiast dużych. Trochę więcej roboty, ale lepszy efekt.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="choco, post: 61126, member: 53"] Najlepsze z jagodami albo truskawkami. 2 szklanki kefiru 2 jajka 1,5 szklanki mąki szczypta soli olej do smażenia Jajka dobrze wymieszać z kefirem, dodać przesianą mąkę i szczyptę soli. Wymieszać. Powinno powstać gęste ciasto, jak bardzo, bardzo gęsta śmietana. Odstawić na 20 minut. Na patelni rozgrzać olej i łyżką do zupy nakładać placuszki, smażyć na złoto. Trzeba uważać, żeby olej nie był zbyt gorący, bo wtedy placuszki szybka usmażą się od spodu a na górze będą surowe i ciężko będzie je odwrócić. Lepiej jest formować małe, okrągłe placuszki zamiast dużych. Trochę więcej roboty, ale lepszy efekt. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kefirowe placuszki.
Top
Bottom