Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
kefirowe racuchy z jabłkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Klosewik" data-source="post: 1016132" data-attributes="member: 5645"><p>2 jajka</p><p>2 szklanki mąki</p><p>łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>2 szklanki kefiru</p><p>3-4 średniej wielkości jabłka</p><p>tłuszcz do smażenia</p><p>sól</p><p>cukier puder do dekoracji</p><p></p><p></p><p>Jabłka obrać, poszatkować lub jeszcze lepiej: potrzeć na tarce ( duże oczka). Żółtka oddzielić od białek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wbić żółtka, wlac kefir. Wymieszać. Przygotowane wcześniej jabłka dodać do ciasta. Białka bić ze szczyptą soli. Pianę połączyć z ciastem. </p><p>Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kłaść na nim łyżką ciasto, formując średniej wielkości placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Ciepłe placki posypać cukrem pudrem. </p><p>Z podanych proporcji wychodzi około 18-20 placuszków. Placki są smaczne: wilgotne, o kwaskowym smaku jabłek i kefiru. Polecam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Klosewik, post: 1016132, member: 5645"] 2 jajka 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki kefiru 3-4 średniej wielkości jabłka tłuszcz do smażenia sól cukier puder do dekoracji Jabłka obrać, poszatkować lub jeszcze lepiej: potrzeć na tarce ( duże oczka). Żółtka oddzielić od białek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wbić żółtka, wlac kefir. Wymieszać. Przygotowane wcześniej jabłka dodać do ciasta. Białka bić ze szczyptą soli. Pianę połączyć z ciastem. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kłaść na nim łyżką ciasto, formując średniej wielkości placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Ciepłe placki posypać cukrem pudrem. Z podanych proporcji wychodzi około 18-20 placuszków. Placki są smaczne: wilgotne, o kwaskowym smaku jabłek i kefiru. Polecam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
kefirowe racuchy z jabłkami
Top
Bottom