Gucio @ 18 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=806562Piekę z 1,5 porcji bo tyle miałam białekCo zrobiłaś z taką ilością żółtek?
Sinistra @ 19 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807162Aż kolorowo od tych bakalii![]()
Co zrobiłaś z taką ilością żółtek?Żółtka zostały wcześniej zużyte do różnych ciast i ciasteczek.Gdy w przepisie należy użyć duże jajka, a nie mam ich akurat w domu to daję wtedy więcej mniejszych, tylko wóczas nie daję wszystkich białek. Nie zamrażam białek , a szkoda wyrzucać , więc jak zobaczyłam tez przepis to postanowiłam go wykorzystać!
I bardzo dziękuję za wspaniały przepis![]()
![]()
![]()
![]()
Keks wyszedł naprawdę przepyszny![]()
A bakali rzeczywiście jest duuuuuużo, bardzo dużo
, bo my zawsze do keksa dajemy mnóstwo bakali![]()
![]()
![]()
![]()
syso @ 19 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807594Gucio, jaki piekny Twoj keks wyszedl. Slicznie kolorowy.Tez dzisiaj go pieklam i sie zajadalismy.
Dzięki Syso!Keks bardzo smakował nam i całej naszej rodzinie! Jesteśmy bardzo mile zaskoczeni efektem końcowym i smakiem ciasta!
A bakali rzeczywiście dajemy bardzo dużo![]()
rzechy włoskie i laskowe, migdały, morele, figi, daktyle , rodzynki, suszone śłiwki żurawina, wiśnie, ananas, skórka pomarańczowa...
![]()
![]()
Gucio @ 19 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807756A bakali rzeczywiście dajemy bardzo dużorzechy włoskie i laskowe, migdały, morele, figi, daktyle , rodzynki, suszone śłiwki żurawina, wiśnie, ananas, skórka pomarańczowa...
![]()
Ile razem tego było wagowo/objętościowo? Z ordynarnej ciekawości pytam.![]()
Sinistra @ 20 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807828Ile razem tego było wagowo/objętościowo? Z ordynarnej ciekawości pytam.
No sporoooooo tego było.Mój małżonek twierdzi , że tak kilogram tego było, ale na dwa keksy![]()
![]()
![]()
![]()
Margot @ 9 Aug 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=881962ale napakowany bakaliami taki lubię najbardziej
Gucio piękny keksMargot![]()
![]()
![]()
u nas zazwyczaj ciasta mało za to bakali full - tradycyjnie dajemy zdecydowanie więcej niż jest w przepisie, dodatkowo dajemy mniej cukru - różnorodność bakali wynagradza jednak smak: orzechy włoskie i laskowe, migdały, morele, daktyle, figi, rodzynki, żurawina, suszona śliwka, odrobina marcepanu ( tym razem nie było, ale jak mamy to dodajemy jeszcze wiśnie w alkoholu, kandyzowane ananas i papya, skórka pomarańczowa i cytrynowa, czasami bakalie w czekoladzie) - wszystkie bakalie kroję ( orzechy i migdały również) lepiej się wtedy kroi keks.![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.