Keks z Kuchni polskiej

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,781
4,839
113
Joanna @ 21 Dec 2019 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1652941Garb garbowi nierówny.
icon_lol.gif
Ten jeden jest właśnie garbaty prawidłowo, typowo keksowo. A pozostałe wyglądały tak: prosto - prosto - garb - prosto - prosto - koniec.
icon_lol.gif
icon_mrgreen.gif

Właściwie powinnas sie obrazić, że Ci o tych garbach gadam, jakbyś nigdy keksa nie piekła.
ugly_08.gif
 

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
13,197
7,908
113
Mój też siedzi w piekarniku. W tym roku jeden, bo mama twierdzi, że swoimi trzecimi zębami nie może pogryźć, a brat z bratową gustują bardziej w snikersie i tego typu ciastach, więc też nie jedzą. A dla nas trojga jeden w zupełności wystarczy.
 

Dorotka.p

Member
Wrz 21, 2007
1,661
3
38
Buko - jak zwykle upiekłam 2 keksy z twojego przepisu i jak zwykle wyszły pyszne, ale o dziwo tym razem żaden z nich nie miał pęknięcia na wierzchu.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,781
4,839
113
Nie wiem od czego to zależy, że czasem nie chcą pękać. Ważne, że nie wpływa to na smak.
icon_smile.gif
 

Dorotka.p

Member
Wrz 21, 2007
1,661
3
38
Miałam go nie robić, bo chciałam ograniczyć ilość ciast, ale rodzina zaprotestowała, że jak Wigilia, to twój keks być musi. No i jest.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,781
4,839
113
On się świetnie przechowuje w lodówce i u mnie często zostaje dłużej niż wszystkie inne ciasta, bo czasem aż do Trzech Króli. Lekko już podsuszony, krojony po kromeczce do kawy jest wtedy najlepszy.
lecker.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy