Keks z Kuchni polskiej

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,668
2,967
113
Joanna @ 21 Dec 2019 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1652941Garb garbowi nierówny.
icon_lol.gif
Ten jeden jest właśnie garbaty prawidłowo, typowo keksowo. A pozostałe wyglądały tak: prosto - prosto - garb - prosto - prosto - koniec.
icon_lol.gif
icon_mrgreen.gif

Właściwie powinnas sie obrazić, że Ci o tych garbach gadam, jakbyś nigdy keksa nie piekła.
ugly_08.gif
 

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
11,431
4,693
113
Mój też siedzi w piekarniku. W tym roku jeden, bo mama twierdzi, że swoimi trzecimi zębami nie może pogryźć, a brat z bratową gustują bardziej w snikersie i tego typu ciastach, więc też nie jedzą. A dla nas trojga jeden w zupełności wystarczy.
 

Dorotka.p

Member
Wrz 21, 2007
1,660
0
36
Buko - jak zwykle upiekłam 2 keksy z twojego przepisu i jak zwykle wyszły pyszne, ale o dziwo tym razem żaden z nich nie miał pęknięcia na wierzchu.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,668
2,967
113
Nie wiem od czego to zależy, że czasem nie chcą pękać. Ważne, że nie wpływa to na smak.
icon_smile.gif
 

Dorotka.p

Member
Wrz 21, 2007
1,660
0
36
Miałam go nie robić, bo chciałam ograniczyć ilość ciast, ale rodzina zaprotestowała, że jak Wigilia, to twój keks być musi. No i jest.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,668
2,967
113
On się świetnie przechowuje w lodówce i u mnie często zostaje dłużej niż wszystkie inne ciasta, bo czasem aż do Trzech Króli. Lekko już podsuszony, krojony po kromeczce do kawy jest wtedy najlepszy.
lecker.gif