- Lis 27, 2005
- 858
- 0
- 0
30 dag mortadeli
3 cebule
30 dag konserwowe ogórki /2-3 sztuki/
30 dag pomidorów /lub sok pomidorowy/
5 dag margaryny
1 szkl rosołu
sól i pieprz do smaku
1/2 łyżeczka mielonej czerwonej papryki
3 łyżki śmietany
1 łyżka siekanej natki pietruszki
Wędlinę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Ogórki pokroić w kostkę.
Cebulę posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Dodać wędlinę, ogórki i pomidory - chwilę poddusić.
Dodać rosół, paprykę - doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę i siekaną natkę pietruszki.
Podawać z ziemniakami z wody, makaronem lub ryżem na sypko. Mi najlepiej smakuje z makaronem.
3 cebule
30 dag konserwowe ogórki /2-3 sztuki/
30 dag pomidorów /lub sok pomidorowy/
5 dag margaryny
1 szkl rosołu
sól i pieprz do smaku
1/2 łyżeczka mielonej czerwonej papryki
3 łyżki śmietany
1 łyżka siekanej natki pietruszki
Wędlinę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Ogórki pokroić w kostkę.
Cebulę posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Dodać wędlinę, ogórki i pomidory - chwilę poddusić.
Dodać rosół, paprykę - doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę i siekaną natkę pietruszki.
Podawać z ziemniakami z wody, makaronem lub ryżem na sypko. Mi najlepiej smakuje z makaronem.
Ostatnią edycję dokonał moderator: