- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Przepis na smaczne i szybkie danie, idealne, kiedy nie mamy czasu na coś bardziej pracochłonnego.
kiełbasa ( lub ew. 4-6 parówek)
1 duża cebula
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżki keczupu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki gęstej śmietany
1 łyżka mąki pszennej
sól i pieprz do smaku
Kiełbasę pokroić w podłużne paski ( w słupki ). Podsmażyć w rondlu wraz z cebulą pokrojoną w piórka i słodką papryką, aż będą lekko złote. Zalać szklanką wrzącej wody. Dodać koncentrat, keczup i musztardę, chwilę dusić. W 2 łyżkach śmietany rozmieszać łyżkę mąki, zagęścić sos. Chwilę gotować.
Świetnie pasuje do tego świeże pieczywo, choć Szwedzi podają przeważnie z ryżem lub makaronem.

kiełbasa ( lub ew. 4-6 parówek)
1 duża cebula
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżki keczupu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki gęstej śmietany
1 łyżka mąki pszennej
sól i pieprz do smaku
Kiełbasę pokroić w podłużne paski ( w słupki ). Podsmażyć w rondlu wraz z cebulą pokrojoną w piórka i słodką papryką, aż będą lekko złote. Zalać szklanką wrzącej wody. Dodać koncentrat, keczup i musztardę, chwilę dusić. W 2 łyżkach śmietany rozmieszać łyżkę mąki, zagęścić sos. Chwilę gotować.
Świetnie pasuje do tego świeże pieczywo, choć Szwedzi podają przeważnie z ryżem lub makaronem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: