Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kiełbaski ze szpinakiem, papryką i fetą*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Moniak" data-source="post: 1510299" data-attributes="member: 69"><p>Zainspirowałam się tym przepisem: <a href="http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/56,110783,14618694,Smaczne_kaski.html#TRNajCzytSST" target="_blank">http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/56,...ml#TRNajCzytSST</a></p><p></p><p>Ale nieco zmieniłam, bo nie doczytałam, że papryka ma być marynowana albo pieczona...</p><p></p><p>4 kiełbaski drobiowe (dałam kiełbaskę gospodarza z Lidla - 250g)</p><p>3 łyżki oliwy</p><p>4 ząbki czosnku</p><p>500 g liści szpinaku</p><p>4 papryki marynowane lub pieczone</p><p>200 g sera feta (zwykły lidlowy niby fetowy dałam - ale nie bałkański)</p><p></p><p>Przepis mówi: </p><p>Kiełbaski kroimy w centymetrowe kawałki i rumienimy na oliwie. Dodajemy posiekany czosnek i chwilę smażymy. Wrzucamy umyte, osuszone liście szpinaku i dusimy, aż się skurczą. Na koniec dodajemy pokrojoną paprykę, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy 3-4 minuty.</p><p>Posypujemy pokruszoną fetą i podajemy z chrupiącą bagietką. Kiełbaski możemy dodatkowo zapiec w piekarniku ? przez 10 minut, aż ser się roztopi.</p><p></p><p>Ja najpierw przesmażyłam cebulę (nie ma jej w przepisie), potem dodałam świeżą paprykę i zmiażdżony czosnek i dopiero kiełbaskę pokrojoną w plasterki. Jak się trochę podrumieniła, dodałam lekko przesiekany szpinak i jeszcze chwilę smażyłam. Na koniec doprawiłam pieprzem - z solą ostrożnie, bo o kiełbaska i ser są słone. Posypałam serem.</p><p>Dodałam trochę chilli, mąż mówi, że mogłoby być jeszcze ostrzejsze, np. ostra papryka zamiast zwykłej. </p><p>Danie jest bardzo sycące i smaczne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Moniak, post: 1510299, member: 69"] Zainspirowałam się tym przepisem: [URL="http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/56,110783,14618694,Smaczne_kaski.html#TRNajCzytSST"]http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/56,...ml#TRNajCzytSST[/URL] Ale nieco zmieniłam, bo nie doczytałam, że papryka ma być marynowana albo pieczona... 4 kiełbaski drobiowe (dałam kiełbaskę gospodarza z Lidla - 250g) 3 łyżki oliwy 4 ząbki czosnku 500 g liści szpinaku 4 papryki marynowane lub pieczone 200 g sera feta (zwykły lidlowy niby fetowy dałam - ale nie bałkański) Przepis mówi: Kiełbaski kroimy w centymetrowe kawałki i rumienimy na oliwie. Dodajemy posiekany czosnek i chwilę smażymy. Wrzucamy umyte, osuszone liście szpinaku i dusimy, aż się skurczą. Na koniec dodajemy pokrojoną paprykę, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy 3-4 minuty. Posypujemy pokruszoną fetą i podajemy z chrupiącą bagietką. Kiełbaski możemy dodatkowo zapiec w piekarniku ? przez 10 minut, aż ser się roztopi. Ja najpierw przesmażyłam cebulę (nie ma jej w przepisie), potem dodałam świeżą paprykę i zmiażdżony czosnek i dopiero kiełbaskę pokrojoną w plasterki. Jak się trochę podrumieniła, dodałam lekko przesiekany szpinak i jeszcze chwilę smażyłam. Na koniec doprawiłam pieprzem - z solą ostrożnie, bo o kiełbaska i ser są słone. Posypałam serem. Dodałam trochę chilli, mąż mówi, że mogłoby być jeszcze ostrzejsze, np. ostra papryka zamiast zwykłej. Danie jest bardzo sycące i smaczne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kiełbaski ze szpinakiem, papryką i fetą*
Top
Bottom