- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Kieszonki z kurczaka w stylu włoskim
Piersi z kurczaka
sos sojowy
olej
suszone pomidory
ser żłóty
pomidor
przyprawy
1. Piersi kurczaka rozbić dość cienko i pokroić na kotlety, zamarynować na co najmniej 20 min (oczywiście, można dłużej)
marynata:
na 2 kotlety:
3 łyzki oleju, 3 łyzki sosu sojowego, płaska łyżeczka papryki słodkiej, łyżeczka bazylii świeżo roztartej w dłoniach, 1/3 łyzeczki majeranku (roztartego
) , szczypra pieprzu cayenne, 2 szczypty mięty suszonej (roztartej), pokrojony drobno kawałek suszonego pomidora.
2. Na każdym kotlecie ułożyć po kawałku żółtego sera i plasterku pomidora. Złożyć na pół, zcisnąć brzegi palcami, obtoczyć leciutko w bułce tartej (opcjonalnie), smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z plastrem pomidora.
Pyszne i szybkie, soczyste mięsko o wyrazistym ziołowym smaku i aromacie!
SMACZNEGO!
Piersi z kurczaka
sos sojowy
olej
suszone pomidory
ser żłóty
pomidor
przyprawy
1. Piersi kurczaka rozbić dość cienko i pokroić na kotlety, zamarynować na co najmniej 20 min (oczywiście, można dłużej)
marynata:
na 2 kotlety:
3 łyzki oleju, 3 łyzki sosu sojowego, płaska łyżeczka papryki słodkiej, łyżeczka bazylii świeżo roztartej w dłoniach, 1/3 łyzeczki majeranku (roztartego

2. Na każdym kotlecie ułożyć po kawałku żółtego sera i plasterku pomidora. Złożyć na pół, zcisnąć brzegi palcami, obtoczyć leciutko w bułce tartej (opcjonalnie), smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z plastrem pomidora.

Pyszne i szybkie, soczyste mięsko o wyrazistym ziołowym smaku i aromacie!
SMACZNEGO!




Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: