Kinder pingwin

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
biszkopt ma byc cienki ale moze nie az tak, zalezy tez od wielkosci tortownicy, widac na zdjeciu ze smietana jest zbyt plynna, ciesze sie ze smakowalo

mariola196412

Member
Wrz 1, 2010
95
0
0
ale cudo mniam....
lecker.gif

Dorotka.p

Member
Wrz 21, 2007
1,661
3
38
Chcę to ciasto zrobić na jutro dla mojej córci na urodziny. Biszkopt już upiekłam i własnie zastanawiam się czy mogę go już dzisiaj przełożyć bitą śmietaną i polać polewą. Wytrzyma do jutra?

Tina86

Member
Lut 1, 2009
3,200
8
38
Spokojnie, nawet będzie lepsze, bo biszkopt nie będzie suchy tylko przesiąknięty śmietaną. Nam właśnie na drugi dzień lepiej smakował, tylko trzeba przechowywać w chłodnym miejscu.

Dorotka.p

Member
Wrz 21, 2007
1,661
3
38
Zrobiłam. Biszkopt wyszedł pyszny i rzeczywiście nie wymagał nasączania. Ale nie popisałam się z bitą śmietaną, bo robiłam ją z podwójnej ilości, a dodałam tylko 2 śmietan-fixy [bo tylko dwa miałam, a do sklepu mam dość daleko] i po zdjęciu obręczy z tortownicy tort mi się rozjechał.
icon_neutral.gif
Żałuję, że zamiast śmietan-fixów nie dodałam żelatyny, bo wtedy nie byłoby tortowej katastrofy. Ale w smaku rozjechany torcik był przeeeeepyszny.
lecker.gif
Mniam, mniam. Z pewnością zrobię go jeszcze nie raz, ale najpierw zaopatrzę się w odpowiednią ilość Smietan-fixów.
icon_mrgreen.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy