- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Kisiel miodowy
miód -100-150g
woda-1/2 l
mąka ziemniaczana-1 łyżka
goździki-4-6 szt
sok cytrynowy-2-3 łyżki
skórka z cytryny
Wodę gotujemy z goździkami i skórką cytrynową,doprowadzamy do wrzenia i pozostawiamy na około 20 minut.
Przecedzamy i znowu doprowadzamy do wrzenia,dodajemy rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody mąkę ziemniaczaną,zagotowujemy,dodajemy miód i dobrze mieszamy.
Gdy kisiel trochę ostygnie,dodajemy sok cytrynowy i schładzamy.
Przepis mam stąd

miód -100-150g
woda-1/2 l
mąka ziemniaczana-1 łyżka
goździki-4-6 szt
sok cytrynowy-2-3 łyżki
skórka z cytryny
Wodę gotujemy z goździkami i skórką cytrynową,doprowadzamy do wrzenia i pozostawiamy na około 20 minut.
Przecedzamy i znowu doprowadzamy do wrzenia,dodajemy rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody mąkę ziemniaczaną,zagotowujemy,dodajemy miód i dobrze mieszamy.
Gdy kisiel trochę ostygnie,dodajemy sok cytrynowy i schładzamy.
Przepis mam stąd