- Lis 21, 2006
- 15,180
- 3
- 0
Klasyczna, ponieważ taką robiła moja Mama, odkąd pamiętam. Jest to jeden ze smaków mojego dzieciństwa. Kiedyś, kiedy  w sklepach nie były dostepne egzotyczne przyprawy ani wymyślne dodatki, także potrafiono robić przepyszne potrawy, ponieważ siła smaku tkwi najczęściej w prostocie.
	
		
			
		
		
	
 
	
		
			
		
		
	
1 makrela wędzona
1 średnia cebula
1 łyżka majonezu ( lub 2, jełśi makrela jest wyjątkowo duża)
ew. sól i czarny pieprz
Makrelę dokładnie odzielić od ości. Cebulę obrać i drobno posiekać - powinno być jej dużo.
Rybę wymieszać z cebulą i majonezem. Ew. doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać ze świeżym pieczywem.
	
		
			
		
		
	
			
			 
	
		
			
		
		
	
1 makrela wędzona
1 średnia cebula
1 łyżka majonezu ( lub 2, jełśi makrela jest wyjątkowo duża)
ew. sól i czarny pieprz
Makrelę dokładnie odzielić od ości. Cebulę obrać i drobno posiekać - powinno być jej dużo.
Rybę wymieszać z cebulą i majonezem. Ew. doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać ze świeżym pieczywem.
 
				
		 
 
		 
			 
 
		 
	 
 
		 
	 
 
		 
	 
 
		 
 
		 
 
		