- Lis 21, 2006
- 15,180
- 3
- 0
Bardzo, bardzo smaczne zestawienie. Przepis z ksiązki "Kuchnia skandynawska" Teresy Cichowicz-Porada.
	
		
			
		
		
	
 
	
		
			
		
		
	
befsztyki:
25 dag mielonej wołowiny (na 3 befsztyki)
1 łyżka musztardy
sól i pieprz do smaku
dodatkowo:
2 duże cebule ( lub 3 mniejsze)
3 jajka wilkości "S"
Mięso wyrobić z musztardą i przyprawami. Udstawić na chwilę.
W tym czasie obrać cebule, przekroić je na pół i pokroić na plastry.
Z mięsa uformowac zgrabne befsztyki, usmażyć ( tak, bez panierki) na patelni grillowej lub na zwykłej patelni teflonowej na niewielkiej ilości oleju.
Kiedy befsztyki się smażą, na niewielkiej ilości oleju zrumienić cebulę, oprószona sola i pierzem, by była pikantna. Ja dodałam także trochę majeranku.
Zrobić jajka sadzone.
Na talerzu układać najpierw porcję cebuli, potem befsztyk, a na wierzchu jajko.
	
		
			
		
		
	
			
			 
	
		
			
		
		
	
befsztyki:
25 dag mielonej wołowiny (na 3 befsztyki)
1 łyżka musztardy
sól i pieprz do smaku
dodatkowo:
2 duże cebule ( lub 3 mniejsze)
3 jajka wilkości "S"
Mięso wyrobić z musztardą i przyprawami. Udstawić na chwilę.
W tym czasie obrać cebule, przekroić je na pół i pokroić na plastry.
Z mięsa uformowac zgrabne befsztyki, usmażyć ( tak, bez panierki) na patelni grillowej lub na zwykłej patelni teflonowej na niewielkiej ilości oleju.
Kiedy befsztyki się smażą, na niewielkiej ilości oleju zrumienić cebulę, oprószona sola i pierzem, by była pikantna. Ja dodałam także trochę majeranku.
Zrobić jajka sadzone.
Na talerzu układać najpierw porcję cebuli, potem befsztyk, a na wierzchu jajko.
Załączniki
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
			 
 
		 
	 
	