Knedle z truskawkami:
- 20 dag miękkiego twarogu
- 20 dag mąki
- żółtko
- szczypta soli
- 1/2 szkl mleka
- 50 dag truskawek
- śmietana
- cukier
W miseczce rozgnieść twaróg, dodać żółtko, mąkę i tyle mleka aby składniki dobrze się połączyły. Mi wychodzi gęste ciasto które jest dosyć lepkie. Urywam sobie po kawałeczku, oblepiam nim truskawkę i kulam w rękach. gotujemy jak pierogi w osolonym wrzątku aż wypłyną. Podajemy polane śmietanką z cukrem lub masłem.
- 20 dag miękkiego twarogu
- 20 dag mąki
- żółtko
- szczypta soli
- 1/2 szkl mleka
- 50 dag truskawek
- śmietana
- cukier
W miseczce rozgnieść twaróg, dodać żółtko, mąkę i tyle mleka aby składniki dobrze się połączyły. Mi wychodzi gęste ciasto które jest dosyć lepkie. Urywam sobie po kawałeczku, oblepiam nim truskawkę i kulam w rękach. gotujemy jak pierogi w osolonym wrzątku aż wypłyną. Podajemy polane śmietanką z cukrem lub masłem.
Ostatnią edycję dokonał moderator: