- Wrz 23, 2008
- 17,694
- 97
- 48
Przepis wygrzebany z bloga Arabic Bites
500 g mielonego kurzego cyca
1 zmielona cebula (użyłam czerwonej – ładnie wygląda)
Dużo posiekanej kolendry (może być też natka pietruszki) – zużyłam 2/3 kolendry rosnącej w kupnej doniczce
Bułka tarta – tyle, ile mięso zabierze
¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
¼ łyżeczki kuminu
Sól do smaku
Olej do smażenia
Farsz – dowolne warzywa, u mnie paski papryki
Mięso z dodatkami wymieszać (ja to zrobiłam dzień wcześniej, tylko bez jajka, które dałam na koniec, aby mięso przeszło smakami). Na folii spożywczej rozpłaszczyć ze dwie łyżki masy, na taki placek położyć „farsz” i za pomocą folii formować wałeczki. Instrukcja tu. Smażyć jak nasze mielone.
Polecam.
500 g mielonego kurzego cyca
1 zmielona cebula (użyłam czerwonej – ładnie wygląda)
Dużo posiekanej kolendry (może być też natka pietruszki) – zużyłam 2/3 kolendry rosnącej w kupnej doniczce
Bułka tarta – tyle, ile mięso zabierze
¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
¼ łyżeczki kuminu
Sól do smaku
Olej do smażenia
Farsz – dowolne warzywa, u mnie paski papryki
Mięso z dodatkami wymieszać (ja to zrobiłam dzień wcześniej, tylko bez jajka, które dałam na koniec, aby mięso przeszło smakami). Na folii spożywczej rozpłaszczyć ze dwie łyżki masy, na taki placek położyć „farsz” i za pomocą folii formować wałeczki. Instrukcja tu. Smażyć jak nasze mielone.
Polecam.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: