Kofty z ciecierzycy

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,391
3,679
113
Wydaje mi się, że je tam widziałam. A może to było puree ziemniaczane? Nie jestem pewna, bo ani jednego, ani drugiego nie używam.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,317
1,613
113
A już mi narobiłaś nadziei
icon_sad.gif
. Ja do chleba używałam. A zwykłych ziemniaków użyłabym na drugi dzień po ugotowaniu.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,391
3,679
113
W tym puree 84% to właśnie płatki, ale jest jeszcze dodatek serwatki i suszonej cebuli, więc nie do każdej potrawy się nada. Ale myślę, że do tych koft jak najbardziej.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Bardzo sie ciesze! Zdjecia sa?
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
QUOTE (poserbaby @ 27 Jul 2015, 12:14 ) index.php?act=findpost&pid=1583663Zaciekawił mnie ten przepis bardzo. Zwłaszcza, że chyba mam mieć znajomych na weekend i zastanawiam się, czy by tego na grillu nie można było?
gruebel_2.gif
I jeszcze chciałam spytać, czym najlepiej zastąpić te płatki ziemniaczane, bo nie posiadam takich cudów
icon_sad.gif
Czy tak, jak pisze Marg - ugotowanymi ziemniakami? Czy może jest jakiś lepszy substytut - bo ugotowane ziemniaki to już chyba nie wchłoną zbyt wiele? Chyba, że by takie z poprzedniego dnia dać, jak na kopytka?
gruebel_2.gif
Mysle, ze najlepiej bedzie gdy przygotujesz je w piecu najpierw, a potem odgrzac moglabys na grillu.