- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Uwielbiam te kokoski
Przepis mojej teściowej
Biszkopt (najlepiej pieczony w formie prostokątnej czy kwadratowej) - nie za cienki
Składniki polewy:
15 dag masła lub margaryny
15 łyżek mleka
2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
wiórki kokosowe do posypania (raczej duża ilość)
Biszkopt pokroić na kawałki, mniej więcej takie żeby przypominały sześciany
czyli tak żeby boki były podobnej długości
Składniki polewy zagotować ciągle mieszając.Wiórki wsypać do jakiejś miseczki. W gorącej polewie maczać biszkopty i posypywać wiórkami.
Ja to robię tak, że nadziewam na widelec kawałki biszkoptu i wtedy maczam żeby się nie poparzyć
Lubię wiórki więc także biszkopt maczam w wiórkach a nie obsypuję. Dlatego potrzebuję duuuużą ich ilość :fiesgrins:
Planuję robić na niedziele, więc jeżeli mi się uda to wkleję foto


Biszkopt (najlepiej pieczony w formie prostokątnej czy kwadratowej) - nie za cienki
Składniki polewy:
15 dag masła lub margaryny
15 łyżek mleka
2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
wiórki kokosowe do posypania (raczej duża ilość)
Biszkopt pokroić na kawałki, mniej więcej takie żeby przypominały sześciany


Składniki polewy zagotować ciągle mieszając.Wiórki wsypać do jakiejś miseczki. W gorącej polewie maczać biszkopty i posypywać wiórkami.
Ja to robię tak, że nadziewam na widelec kawałki biszkoptu i wtedy maczam żeby się nie poparzyć

Planuję robić na niedziele, więc jeżeli mi się uda to wkleję foto
