Przepis znalazłam na stronie Beaty Pawlikowskiej, ale nieco go zmieniłam i podaje tak jak piekłam. Użułam foremki 11x30, ale można również upiec w mniejszej, wtedy będzie wyższe.
Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, z tych wilgotnych.
Składniki:
Piec w temperaturze 180°C, przez około 60 - 75 minut. Studzić na kratce.

Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, z tych wilgotnych.
Składniki:
- 1 3/4 szklanki mąki
- 1 szklanka brązowego cukru trzcinowego (ciemnego)
- 1 szklanki przecieru z dyni
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych
- 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich
Piec w temperaturze 180°C, przez około 60 - 75 minut. Studzić na kratce.

