- Wrz 19, 2004
- 31,182
- 5,579
- 113
składniki
250 g pomidorków koktajlowych
200 g wędzonego łososia
200 g pieczarek
1 główka sałaty (niekoniecznie)
1/2 cytryny
4 łyżki majonezu
3 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżeczki musztardy
1 łyżeczka estragonu
sól, pieprz, cukier
sposób przygotowania
Sałatę opłukać i osuszyć, porwać na bardzo drobne kawałeczki.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki.
Pomidorki przekroić na połówki.
Łososia pokroić w paseczki.
Składniki koktajlu przełożyć do pucharków.
majonez wymieszać z sokiem i skórką z cytryny. Dodać śmietanę i musztardę. Wymieszać.
Doprawić solą, cukrem i pieprzem, posypać estargonem.
Polać koktajl.
Smacznego!
Malinna
250 g pomidorków koktajlowych
200 g wędzonego łososia
200 g pieczarek
1 główka sałaty (niekoniecznie)
1/2 cytryny
4 łyżki majonezu
3 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżeczki musztardy
1 łyżeczka estragonu
sól, pieprz, cukier
sposób przygotowania
Sałatę opłukać i osuszyć, porwać na bardzo drobne kawałeczki.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki.
Pomidorki przekroić na połówki.
Łososia pokroić w paseczki.
Składniki koktajlu przełożyć do pucharków.
majonez wymieszać z sokiem i skórką z cytryny. Dodać śmietanę i musztardę. Wymieszać.
Doprawić solą, cukrem i pieprzem, posypać estargonem.
Polać koktajl.
Smacznego!
Malinna