- Lis 5, 2008
- 131
- 0
- 0

Kolorowa sałatka
1,5 kg żółtej cukini
1,5 kg zielonej cukini
2-3 czerwonej papryki
4 marchewki
3 łyżki soli
Zalewa
4 szkl. wody
1 szkl octu
1 szkl cukru
ziele angielskie
liść laurowy
Cukinie i paprykę myjemy. Paprykę przekrawamy, usuwamy gniazda nasienne. Cukinie kroimy w kostkę, a papryki w grube paski. Posypujemy solą i odstawiamy na około 3 godziny. Osączamy.
Marchewkę obieramy myjemy. Kroimy w plastry i obgotowujemy.
Składniki zalewy zagotowujemy. Wkładamy warzyw, doprowadzamy do wrzenia i jeszcze chwilę gotujemy.
Sałatkę wraz z zalewą wkładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy 15 min.
Smacznego!