- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Ta cudownie chrupiąca surówka to eksplozja różnych smaków - lekka słoność warzyw przeplata się na języku ze słodyczą arbuza i ostrością cebuli. Połączenie wydawać się może szokujące, ale zaręczam, jest wyśmienite.
Składniki:
Warzywa (poza pomidorkami) ścieramy na specjalnej tarce aby uzyskać coś w rodzaju spagetti. Nie obieramy ze skórek.
Pomidorki koktajlowe kroimy w kostkę lub ósemki.
Arbuza też.
Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Surówka powinna postać 15 minut, wtedy smaki lepiej łączą się ze sobą.
Smacznego!
Składniki:
- 1 biała rzodkiew
- 1 młoda cukinia
- 1 mała cebula czerwona
- 1 marchewka
- 1 ogórek
- 10 pomidorków koktajlowych
- szklanka pokrojonego w kostkę arbuza
- garść orzechów włoskich
- garstka ziaren słonecznika
- sól
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z pomarańczy
Warzywa (poza pomidorkami) ścieramy na specjalnej tarce aby uzyskać coś w rodzaju spagetti. Nie obieramy ze skórek.
Pomidorki koktajlowe kroimy w kostkę lub ósemki.
Arbuza też.
Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Surówka powinna postać 15 minut, wtedy smaki lepiej łączą się ze sobą.
Smacznego!
Ostatnią edycję dokonał moderator: