Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura pomaranczowa najprostsza
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 441484" data-attributes="member: 52"><p>Trzeba miec dobre wyczucie jesli chodzi o konsystencje. Caly proces nalezy zakonczyc tuz przed uzyskaniem odpowiedniej gestosci. Wyglada to tak: konfitura wydaje sie jeszcze za rzadka, a za chwile bedzie juz za gesta. Tzn. wygladac bedzie na prawidlowa, ale po otwarciu sloiczka okaze sie, ze jest za twarda. Kilka takich sloiczkow mam na swoim koncie. Niestety zaden przepis, zaden czas czy sposob nie da gwarancji. No moze tylko wieloletnie doswiadczenie...</p><p></p><p>Tutaj jest przepis z uzyciem gorzkich pomaranczy z Sevilli:</p><p><a href="http://fiordizucca.blogspot.com/2006/02/marmellata-di-arance-amare-di-seviglia.html" target="_blank">http://fiordizucca.blogspot.com/2006/02/ma...i-seviglia.html</a></p><p>Nie ma wersji angielskiej / inne przepisy maja /, ale jesli kogos interesuje, moge przetlumaczyc.</p><p>Dla leniwcow sloiczki najdrozszej konfitury na swiecie:</p><p><a href="http://antoniogenna.wordpress.com/2006/10/01/stranezze-dal-mondo-37-la-marmellata-piu-cara/" target="_blank">http://antoniogenna.wordpress.com/2006/10/...llata-piu-cara/</a></p><p>Cena 1625 euro za sloiczke, kromka chleba wychodzi marne 115 euro.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 441484, member: 52"] Trzeba miec dobre wyczucie jesli chodzi o konsystencje. Caly proces nalezy zakonczyc tuz przed uzyskaniem odpowiedniej gestosci. Wyglada to tak: konfitura wydaje sie jeszcze za rzadka, a za chwile bedzie juz za gesta. Tzn. wygladac bedzie na prawidlowa, ale po otwarciu sloiczka okaze sie, ze jest za twarda. Kilka takich sloiczkow mam na swoim koncie. Niestety zaden przepis, zaden czas czy sposob nie da gwarancji. No moze tylko wieloletnie doswiadczenie... Tutaj jest przepis z uzyciem gorzkich pomaranczy z Sevilli: [URL="http://fiordizucca.blogspot.com/2006/02/marmellata-di-arance-amare-di-seviglia.html"]http://fiordizucca.blogspot.com/2006/02/ma...i-seviglia.html[/URL] Nie ma wersji angielskiej / inne przepisy maja /, ale jesli kogos interesuje, moge przetlumaczyc. Dla leniwcow sloiczki najdrozszej konfitury na swiecie: [URL="http://antoniogenna.wordpress.com/2006/10/01/stranezze-dal-mondo-37-la-marmellata-piu-cara/"]http://antoniogenna.wordpress.com/2006/10/...llata-piu-cara/[/URL] Cena 1625 euro za sloiczke, kromka chleba wychodzi marne 115 euro. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura pomaranczowa najprostsza
Top
Bottom