- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Pokaż załącznik 45505
1,5 kg dojrzałych owoców czarnego bzu
0,5 kg cukru żelującego ( cukier 3:1 )
75 ml wody
Owoce umyć, oderwać od szypułek. W dużym garnku wymieszać z cukrem i wodą. Gotować wg. przepisu na opakowaniu ( 4 min) po czym przekładać do słoików. Słoiki natychmiast zakręcać, studzić postawione na zakrętkach.
W konfiturze znajdują się małe pesteczki z owoców, ale nie przeszkadzają one w jedzeniu. Smak rekompensuje wszystko
Z tej ilości wyszło 5 słoików po 200 ml.
1,5 kg dojrzałych owoców czarnego bzu
0,5 kg cukru żelującego ( cukier 3:1 )
75 ml wody
Owoce umyć, oderwać od szypułek. W dużym garnku wymieszać z cukrem i wodą. Gotować wg. przepisu na opakowaniu ( 4 min) po czym przekładać do słoików. Słoiki natychmiast zakręcać, studzić postawione na zakrętkach.
W konfiturze znajdują się małe pesteczki z owoców, ale nie przeszkadzają one w jedzeniu. Smak rekompensuje wszystko

Z tej ilości wyszło 5 słoików po 200 ml.