Konfitura z jabłek

Asiuńka

Member
Sie 27, 2012
23
0
0
Coś trochę innego ;)

1 kg obranych i utartych na tarce o dużych oczkach jabłek
800 g cukru

Przesypać na noc cukrem żeby puściły sok, na drugi dzień zacząć smażenie.

Smażyć przez 3 dni (po 1 - 2 godz) na wolnym ogniu aż będą szkliste.

Gorącą włożyć do wypażonych słoików - nie pasteryzować.

 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Zaczęłam robić dzisiaj. Zdam sprawozdanie jak skończę. Na razie jestem bardzo zadowolona, bo nie wiedziałam co zrobić z nadmiarem jabłek. Pozdrowienia.


Edit: Dałam trochę mniej (tak na oko z 10 dkg) cukru i ciągle próbuję, czy nie za słodkie. Na razie ok.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy